top of page
  • Carlijn Haveman

Brand Shoot Alchemy: props omzetten naar waardevolle brand connecties

Als Personal Branding fotograaf en creative director is het opzetten van een krachtig shoot concept net zo belangrijk als de shoot zelf. Aan de hand van jouw visie, persoonlijkheid en wensen creëer ik een authentiek concept voor jou(w) (personal) brand. Een krachtige manier om een concept te versterken is door het gebruik van merk associaties. In deze blogpost wil ik graag met jullie delen wat merkassociaties zijn en hoe je ze kunt versterken door middel van props bij een brand shoot.


Wat zijn merkassociaties?

Merkassociaties zijn de gevoelens, eigenschappen en waarden die mensen onbewust aan een merk koppelen. Het zijn de indrukken en percepties die ontstaan door interactie met jouw merk en de visuele elementen die daarbij horen.


Een persoonlijk voorbeeld hiervan zijn mijn werkschoenen. Als ik ga shooten draag ik altijd dezelfde beige slippers. Dit laat ik regelmatig terugkomen via mijn Instagram Story’s: een foto van mijn slippers met de caption "let’s go again". Door dit met regelmaat terug te laten komen, koppelen mijn volgers onbewust dit product aan mijn merk. Zien ze bij een middagje shoppen een paar slippers staan? Grote kans dat ze aan mij denken. Een mooie kans om extra aandacht voor je merk te vragen.


Een tweede voorbeeld die ik laat terugkomen is mijn gebrek aan een auto. Als foto- en videograaf heb ik veel gear en props die ik meeneem naar shoots. Soms zijn dit zo veel spullen, dat ik als een pakezel door de stad rij op mijn scooter of fiets. Op een humoristische manier post ik daar een foto van met de tekst ‘Why you need a car as a photo/videographer part 1’. Ik heb nu meermaals van volgers teruggekregen hoe grappig ze die posts vinden en zelfs dat ze aan me denken als ze zelf met zware bepakking op de fiets stappen.Door bewust gebruik te maken van merkassociaties in jouw brand shoots, kun je de gewenste boodschap versterken en een blijvende indruk achterlaten bij jouw doelgroep.

In een brainstorm call neem ik de volgende punten met je door om jouw merkassociaties te bepalen.


Begrijp jouw merkidentiteit

Voordat je aan een brand shoot begint, is het essentieel om jouw merkidentiteit duidelijk te definiëren. Analyseer jouw merkwaarden, jouw doelgroep en de gewenste uitstraling. Dit helpt je om de juiste props te kiezen die aansluiten bij jouw merkverhaal.


Kies props die resoneren

Props zijn krachtige visuele elementen die jouw merkassociaties kunnen versterken. Denk na over objecten, kledingstukken, accessoires of andere items die in lijn zijn met jouw merkidentiteit en die de gewenste gevoelens en eigenschappen oproepen. Bijvoorbeeld, als jouw merk speels en creatief is, kunnen kleurrijke kunstbenodigdheden of unieke accessoires de juiste merkassociaties creëren. Is jouw favoriete drankje cola zero? Laat dit terugkomen bij de shoot. Heb jij een favoriet notitie boekje die je altijd bij je hebt? Meenemen!


Wees consistent met jouw merkverhaal

Zorg ervoor dat de props die je kiest consistent zijn met jouw merkverhaal en de boodschap die je wilt overbrengen. Ze moeten passen bij jouw merkwaarden, persoonlijkheid, jouw stijl en/of jouw doelgroep. Consistentie in jouw visuele content helpt bij het opbouwen van herkenning en versterkt de merkassociaties die je wilt creëren.


Creëer visuele samenhang

Props kunnen ook worden gebruikt om visuele samenhang te creëren in jouw brand shoots. Denk aan het gebruik van kleuren, texturen en patronen die consistent zijn met jouw merkidentiteit. Door deze visuele elementen op een doordachte manier te integreren, ontstaat er een samenhangend en authentiek geheel dat jouw merkverhaal versterkt.


Een goed voorbeeld van krachtige merk associaties is deze brand shoot voor Hou je Wafel. Een bakkerij die enkel pandan lekkernijen verkoopt. Haar brand kleuren zijn roze en knalgroen, wat we door middel van kleur in de props hebben laten terugkomen.


Experimenteer en wees creatief

Sta open voor het experimenteren met props en wees creatief in jouw aanpak. Think out of the box en zoek naar unieke en onverwachte manieren om jouw shoot vorm te geven. Scroll eens door Pinterest, loop een rondje in de stad of vraag aan anderen wat er bij hun opkomt als ze aan jou / jouw brand denken.


Kortom: het opnemen van merkassociaties jouw (personal) brand shoot is een krachtige manier om jouw merkverhaal te versterken en een blijvende indruk achter te laten. Aesthetics that’s strategic. En ik help je daar heel graag bij! Van concept tot aan eindresultaat.


Ready om next level te gaan met jouw (personal) branding shoot? Contact me gerust via het contactformulier.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page