top of page
  • Carlijn Haveman

Zo waardevol is Personal Branding

Bijgewerkt op: 10 feb. 2023

De eerste indruk die je maakt op een ander is ontzettend belangrijk. Wist je dat de iemand binnen drie seconden (!) al een oordeel over een product of persoon heeft gevormd? Maak optimaal gebruik van de kansen die je hebt om een goede indruk achter te laten. Wellicht levert het wel jouw droomklanten op! Ziet de buitenwereld jou wel zoals jij gezien wil worden? Dat is de vraag die belangrijk is om aan jezelf te stellen, want als anderen een indruk over jou hebben die niet klopt met wie je werkelijk bent kun je heel wat mooie kansen missen. Zo kan een outfit waarbij veel kleuren door elkaar lopen de indruk achterlaten dat je een ongeordend persoon bent, terwijl jij misschien wel de Nederlandse Marie Kondo bent. Wellicht draag je op alle foto’s een broek met scheuren terwijl je eigenlijk elegant over wil komen, dat is natuurlijk zonde. Om misverstanden te voorkomen en de juiste communicatie met jouw klanten te kunnen optimaliseren is ‘personal branding’ het leven ingeroepen.

Door middel van personal branding ga je aan de slag met jou als merk, ofwel: jezelf identificeren aan de hand van jouw passies, ambities en kwaliteiten. Als merk vertel jij wie je bent aan anderen en onderscheid jij jezelf in de markt met concurrenten. Hierbij is het belangrijk jezelf niet anders voor te doen dan anders maar te laten zien wij jij écht bent, want van jou is er maar één!


Vooral online kan er snel een ander beeld gevormd worden van jouw merk, dan is het natuurlijk belangrijk dat het online imago klopt met wie jij bent in de werkelijkheid en jouw klant niet voor een verassing komt te staan tijdens de eerste klus. Jouw sociale mediakanalen kunnen een mooie aanvulling zijn op wat jij wil uitdragen. Denk hierbij aan foto’s, video’s en leuke omschrijvingen onder jouw berichten om het zo persoonlijk mogelijk te maken. Een goede zelfpresentatie is de nieuwe marketing, zo bouw je op een emotionele band op met jouw volgers en verkiezen ze jou boven de ander.Een goed persoonlijk merk neerzetten begint dus bij beeld. Weet je niet waar je zoeken moet? Dan kan ik jou helpen met het schieten van de eerste foto’s, zo geef je jouw socials de ultieme kickstart. Omdat video’s gemiddeld 1200% meer aan interacties opleveren dan foto’s heb ik een nieuw pakket samengesteld speciaal voor jou! Wellicht kan jezelf laten filmen wat overweldigend zijn maar daar help ik je doorheen, nu is namelijk dé tijd om hiermee aan de slag te gaan. Met video zorg je ervoor dat je voorloopt op de rest. “Say bye to the stuffy, cringy shit you’ve seen in the past. You’re going to get the dreamiest, high-converting visuals to level up your brand.” Benieuwd naar het ‘High-End’ videopakket? Stuur mij een bericht via het contact formulier. Samen tillen we jouw merk naar het volgende level.

82 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page